keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Huushollaus

Eilen aurinko kurkki hienosti sisälle, ja aijai kun omistaisi hyvän kameran, mutta tässä taasen puhelimella näpsittyjä. 


 Murot, mausteet, sokeri, tee, puurohiutaleet, öljyt kaikki mahtuu samaan settiin. Kuivausteline on tullut taas ihan oikeasti käyttöön pikku miehen myötä, kun kerkisi kilauttaa aika monet lautaset lattialle kaapeista ja nyt se onkin ihan kätevällä paikalla. Lautaset nousee suoraan tiskikoneesta siihen. (No ei nyt aivan itestään kuitenkaan...:)  On raastinta, lävikkö, patalappuja, keittiöpyyhkeitä, tarjotinta, leivonta vermeitä.. Kaikki kätevästi saatavilla. Avohyllyt on kivoja! Vanha vaaleanpunainen kaappi kätkee sisäänsä keittokirjat.
Nyt onkin taivas ihan harmaa. Ja vettä tulee. Luvattu lämmintä moneksi päiväksi. Olisi saanut talvi vaan pysyä, ja lumi.Pöh! Eilen kuitenkin vielä näinkin kaunista, ja lumista.


En tiiä mikä niitä tavaroita nyt liikuttaa..mutta mennyt jo monta päivää että on kiikuteltu sitä kaappia sinne, ja kokeillaan tätä nyt vähän tänne...ja sitten kiikutetaan takaisin kun ei se ollutkaan hyvä. Ja sitten tarviis tähän nyt  kyllä jonkun maton..vähintääkin pyöreen, ja mitä vielä :)
Tässä nyt kuitenkin. 1 kuusi muutti taas sisälle. Koristeita se ei kaipaa. Saavi lähti terassille, ja  perunalaatikot tuli sisälle. Pikku miehen huoneessakin tavarat vaihtoi taas paikkaansa. Pahvikuppi- lamput lähti vähäks aikaa taas pois.. ja sitten niitä valoja sotkettiin jo rautasohvaan..


 Kaappi vanhus joka kaipaisi jossain välissä, jonkin sortin ehostuksen...


On tää kertakaikkisen mahdotonta huushollaamista, Etten sanois! 

Ja ainiin..asiasta kukkaruukkuun. Nyt täytyy kyllä ihan suositella, näin varsinkin talvisin oikein kiva. Nimittäin pataruoat. Meillä itellä on heirol-valurautapata, ja ruoka valmistuu uunissa, kuin itsestään. Eilen tein karjalanpaistia. Kertakaikkisen kätevää mitä nyt ikinä tekeekään, muutakun kasvikset pataan ja lihat pannun kautta pataan, nesteet perään ja eikun uuniin. Netistä löytyy jos jonkinmoisia hyviä pataruoka reseptejä. Toimii! Ja joskus kun tuntuu että ei niinkö vaan kiinnostais seisoa siinä hellan ääressä kokkaamassa, niin pataruoat tulee kyllä niin kätevästi itellään, ei tarvitse kun pientä esivalmistelua.

Mukavata Marraskuista päivää!

p.s  märkiä sukkia, hanskoja, pipoja, takkeja, housuja ja haalareita eteinen kohta taas pullollaan...Juhuuu!! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti