tiistai 22. joulukuuta 2015

Kevättä rinnassa ketoreino

Kevättä pukkaa. Vaikkei tämä talvikaan ole kunnolla alkanut. Tuntuu vähän niinku loputtomalta Lokakuulta. Löydän silti itseni kyttäämästä netistä kasvimaita, ja niiden suunnitelmia. Erilaisia kasvihuoneita, villiyrttejä, omenapuita, lajikkeita, kylvö ajankohtia, kanoja...
Ensi kesänä tää haluis että kasvihuone ois sillä mallilla että siellä pystyisi jotain kasvattamaan.. Kasvimaa siinä vieressä ois sillä mallilla että siellä viljemykset vihertäisi.. Että omenapuita pukkaisi.
Haaveissa vainko oot mun....:
                                                                               
-Kasvihuone.
Valkoinen runko, katto ja seinät (etenkin.) Vanhoja tiiliä voisi hyödyntää kasvihuoneen lattiaan (Kauniit, ja keräävät hyvin lämpöä..) Sisälle pitäisi lautatavarasta rakentaa reunoille kasvupaikat. Jokin pieni pöytäryhmä. Ovi myös kasvimaalle päin olisi kätevä. Omenapuu kasvaa kasvihuoneen nurkalla ja siellä sitten istuttaisi syksyn lämpiminä iltoina aurinkokenno valaisimien alla, ja nautittais kuplivaa. Tämä kaikki oisi tarkoitus toteuttaa vanhasta pienestä autotallista, runko siinä ois oikeen mallikas, sopivasti pellon vieressä, vähän joutuisi kattoa varmaan nostamaan. M varmasti innoissaan näistä kotkotuksista (Hah, ja niin varmaan..)
Niin ja niistä kotkotuksista puheenollen...

-Kanala.
Omia kanoja, omia munia. Niille kodin haluaisin tuonne vanhaan navettaan laittaa. Sitten ikkunasta tikapuut ulos rakentaa. Kerätä kesällä niille vihriäistä, kaivella mullista matoja, ja sitten käydä kurkkimassa josko ne meille omia munia antaisi..Sitten niitä perunoita... ja mansikkamaata.. ja  ja ja porkkanoi, sipulei..tomskuu..kesäkurpitsaa.. yrttejä.. ja ja ja ja...  Kai sitä ny voi vähän haaveilla jo keväästä, ja kaikista pihahommista näin vuoden lyhimpänä päivänä.. Tästähän nyt aletaan seilata kohti valoa, ja pisempiä päiviä.. Oi tule jo kevät ja tuo aurinko tullessas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti