torstai 21. tammikuuta 2016

Aina yhtä hyvä pataleipä

Pataleipä
3 1/2dl. Vettä
4 g. hiivaa (Jos käytät kuivahiivaa 1/2tl.)
1 tl. suolaa
7 dl. vehnäjauhoja

Tarvitset myös valurautapadan ja voiteluun rypsiöljyä.

Liuota hiiva lämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot. Sekoita, mutta älä vaivaa!
Peitä kulho tiiviisti ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan 12-24 tunniksi.
Ennen kuin paistat leivän ripottele taikinan päälle jauhoja, ja kääntele ja nosta taikinaa muutaman kerran, mutta elä vaivaa!
Jätä kohoamaan 30min.
Sillä aikaa laita valurautapata uuniin ja  laita uuni kuumenemaan 225c.
Kun taikina on kohonnut, ota pata uunista ja sipaise siihen öljyä.
Taikina pataan ja kansi kiinni. Paista 30min.
Sen jälkeen ota vielä kansi pois ja paista 15-20min.

Ihanan rapeakuorinen leipää häviää parempiin suihin hyvin äkkiä! :)
Itse tein taikinan ennen kun menin nukkumaan, ni johan sai aamusta paistaa tuoretta leipää.





Aamulla oli niin kaunista kun saattelin muksuja pysäkille..Ei vaan pääse oikein oikeuksiinsa tässä puhelimella näpätyssä kuvassa... Ja jipiiii! :) Elellään jo Torstai-päivää!! :)

Siis Torstain Toivotukset tyypit! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti