keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Pitaleivät

Unohdin kokonaan!
Tässä Meidän Sunnuntaiset Pitaleipä herkut :)

Pitaleivät
3dl. vettä
20gr. hiivaa
3 rkl. öljyä
2tl. sokeria
1tl. suolaa
6-7dl. jauhoja

Liuota hiiva veteen ja sekoita joukkoon muut aineet. Kohota!
Kaulitse taikinasta ohuita, pyöreitä leipäsiä.
Paista 250c. 5min.
Leipä kohoaa kuumassa uunissa taskulliseksi.

(Sehän se vasta jännää onkin seurata kohoaako vaiko eikö.. :D)

Täytteeksi laitettiin: kebab-lihaa, salaattia, kurkkua, paprikaa, paahtosipulia, ja sitten tein vielä tzatziki-soossin väliin.

Tzatziki
Puolikas kurkku
1/2tl. suolaa
1-2 valkosipulin kynttä
2 dl. turkkilaista jogurttia
1tl. sokeria
mustapippuria

Raasta kurkku. Laita se siivilään ja sekoita joukkoon suola. Anna ylimääräisen nesteen valua.
Hienonna valkosipuli ja Yhdistä kaikki aineet.
Anna tekeytyä jääkaapissa.

Ja eikun syömään! :)




2 kommenttia:

  1. Hyvännäköiset pitaleivät! Hiivan kanssa on aina kyllä omat jännä-momenttinsa kohoamisen kanssa. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Oli kyllä oikein "suun myötäisiä". Elä muuta sano, varsinkin näiden kanssa! Tuleeko uunista ulos lettusia vai kohonneita taskuja :)

    VastaaPoista