maanantai 11. tammikuuta 2016

Shampoopala + Palasaippua + Pala saunaa

Tänään saapui postissa Ruohonjuuri kaupasta tilaamani tuotteet.
Tilasin Hamppu & Turve shampoopalan, Reilun kaupan tuoksusaippuoita, ja oliiviöljysaippuan.
Palasaippuat on entuudestaan tuttua tavaraa.
Riittoisampaa ja jättää ihon ihan erituntuiseksi kuin tavallinen suihkusaippua.
Tilasin omenan ja mangon hajuisena. Omena tuoksuu aivan herkulliselle. Ostin myös oliiviöljysaippuan.

Oliiviöljysaippuasta sanotaan nettisivuilla näin:

"Perinteinen ja aivan oikea oliiviöljy- eli Marseille-saippua, joka sisältää oliivi-, ja palmuöljyä sekä soodaa. Lempeä iholle, sopii käsipyykkiin. Tämä saippua poistaa myös tahroja!"

Shampoopala on aivan uusi juttu.
Jotenka päätinpä pistää testiin. Hiukseni on paksut ja luonnonkiharaiset. Käkkärät. Lampaantalja. takkutukka. Vallattomat. Katsotaan kuinka käy!Ruohonjuuri sivulla kerrotaan näin:

"Kotimainen hamppupalashampoo hoitaa hellävaroin sekä päänahkaa että hiuksia. Runsaasti hamppuöljystä saatavia gla+omega-rasvahappoja sisältävänä se elävöittää ja ravitsee kutrejasi, luonnollisella tavalla - ilman kemikaaleja. 
Saippuapohjainen shampoopala on täysin ekologinen, se on tehty luomukasviöljyistä, - yrteistä ja eteerisistä öljyistä. Se ei sisällä säilöntäaineita, keinotekoisia hajusteita tai väriaineita eikä myöskään mineraaliöljyjä. Siitä ei jää muovipulloa jätteeksi."

No illalla ne pääsi testiin.. Otettiin käyttöön omenasaippua (Tuoksu edelleen herkullinen.)
Tykkään!

Hamppupalashampoo jättää tahmaisen tunteen hiukseen niinkuin ruohonjuuri sivuillakin sanottiin, mutta on annettava hiuksille aikaa puhdistautua kaikista kemikaaleista ja myrkyistä.
Joten pesu tällä jatkuu.. Katsotaan millaista tulosta tuottaa.
Jos muilla kokemuksia shampoopaloista, tai muista luonnonmukaisista hyvistä saippuoista ja pesuainesta, olisi mukava kuulla? :)

Jos nyt oltaisiin taas edes hitusen enemmän luonnonmukaisia, myrkyttömämpiä, ja tuotettaisiin vähemmän jätettä! (Miten hiivatisti tuleekaan muovijätettä shampoo ja erilaisista vartalopesuainepulloista...)

Ja ainiin... meidän sauna ei ole tainnutkaan ennen esittäytyä täällä blogissa.. Joten tässä meidän saunakin pääsi vähän edustus puuhiin :)
Saunassa on yksi ikkuna terassille päin. Ikkunan ulkopuolella roikkuu lyhtyjä mitkä tuo tunnelmavaloa saunaan, koska saunassamme ei ole valoja, Mikä on kiva!! 
4 kommenttia:

 1. Ihanat hiukset! Mulla on piikkisuorat. Kiva sauna myös. :) pitäis kyllä itelläki miettiä vähä enemmän tuota ekologisuutta valinnoissaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kiitos :) Itekkin kyllästyin lähinnä siihen miten paljon tulee kaikenmoista puteli ja purnukka roskaa, ja miten äkkiä ne tyhjenee :) Kait sitä tällee pienin valinnoin voi olla edes hitusen ekologisempi :)

  VastaaPoista
 3. Täällä kovasti myös yritetään vähentää muovin käyttöä, sitä kun kertyy aivan saamarin paljon. Nyt innostuin kuin vihdoinkin alkavat kerätä muovia talteen ja jatkokäsitellä sitä, jotenka ei tartte sekajätteeseen heittää. Kierrättäminen kunniaan.
  Tekis muuten mieli sutasta meidänkin sauna mustaksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta!! Mua muutenkin kiinnostaa näissä pesuainejutuissa mitä kaikkia "myrkkyjä" ne sisältääkään.. kierrätykessä itellä vielä hirmuisesti petrattavaa, mutta eiköhän se tästä :) Eikun sutimaan vaan! :))

   Poista