perjantai 19. elokuuta 2016

Perjantai

Ja taas on viikonloppu ovella, hujaa!
Tietää siis tälle päivää jonkisortin raivausta ja imurin varressa heilumista.
Tällä viikolla on pidetty sadetta, nautittu auringosta, ja taas yhdessä hujauksessa pidetty sadetta, ja nautittu auringosta ja viety pyykkiä ulos kuivumaan, ja taas on hetken päästä satanut!
Ollaan tehty myskikurpitsasta kastia..
(On muuten tosi hyvää, itellä kasvamassa kasvarissa, mutta satoa ei saatu tänä vuonna, hitokseen niin myöhään laitoin kasvamaan, mutta ensi vuonna uus yritys, Käytämme siis kaupan palveluita edelleen...)

Kerätty sipulit, ja niputettu, ja laitettu roikkumaan pannuhuoneeseen.

Kerättiin Rontun kanssa myös omenoita yksi päivä meidän ainokaisesta puusta (edelleen)
Tänä vuonna satoa mukavasti, viime vuonna ei nimeksikään. Luumusatoa saatiin viime vuonna paljon, ja tänä vuonna kaikki 2.
Omenoista kuitenkin Outin koekeittiössä- tehtiin hilloa, hilloketta mitä lie.. Kattilassa pienessä nesteessa keitettiin, sokereita lisäiltiin ja sauvasekoittimella surrutettiin, ja pakkaseen rasioihin pistetttin. Itse en ole kova omenahillon ystävä, mutta onneksi muut..

(Taidan olla se tylsä, tavallinen valitsija :D Hilloista valitsen mansikkahillon, jogurteista tavallisen banaanin, kuin minkään kahvi, mango-appelsiini ym. uutuuden! Tiedättekös, no nyt karattiin....)

Ja tietysti nautiskeltiin omenahyvettä,
Elikkäs voideltuun uunivuokaan, pienitään kuorittuja tai kuorimattomia (ihan kuinka tykkää) omenaviipaleita. Kattilassa kiehautetaan rasvaa, kaurahiutaleita (itsellä oli sellaisia suuria suurimoita.) sokeria, vaniljasokeria ja mantelirouhetta (ei pakollinen.)
Sitten kipataan seos omenoiden päälle ja uuniin. 
Ja nautittiin vaniljajäätelön kera. Nam!

Nyt siivoushommiin! Mukavaa viikonloppua joka iikka!


2 kommenttia:

  1. On kyllä ollut niin hassut ilmat, ihan kun ei oikeen osaisi päättää sataako vai paistaako :D Kotisadot on vissiin aina vähän niin ja näin. Yhtenä vuonna tulee yhtä ja toisena toista ja jonain vuonna jotain ei tunnu tulevan lainkaan. Vaan mukavaa se on, kun edes jotain saa omasta maasta :)

    VastaaPoista